Δυο ακόμη βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί νομικού προσώπου του δήμου Σαρωνικού 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής του Πέτρου Φιλίππου δυο ακόμη βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, αυτή τη φορά του ΝΠΙΔ «ΚΕΔΣΑ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σαρωνικού», αναβαθμίζονται και προσαρμόζονται στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης δημοτικών παιδικών δομών, δηλαδή στο Προεδρικό Διάταγμα 99/2017. Στην κατεύθυνση αυτή, εξασφαλίσθηκε πίστωση 100 χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και το προσεχές διάστημα αναμένεται να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη διαδικασία έχει ήδη εκκινήσει για όλους τους δημοτικούς βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ύστερα από τη δημοπράτηση ανάλογου έργου προϋπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ.

Οι προαναφερθείσες εργασίες θα αφορούν στη διαμόρφωση τόσο των εσωτερικών όσο και των υπαίθριων και των ημιυπαίθριων χώρων. Συγκεκριμένα, προβλέπονται βασικές κατασκευαστικές παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, ανακαινίσεις με αισθητική φιλική προς τα παιδιά, αφαίρεση μεταλλικών κατασκευών,  αντικατάσταση πλακιδίων, κουφωμάτων, ειδών υγιεινής κλπ.  Σε ότι αφορά στους εξωτερικούς  χώρους, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που θα συντελούν στη διαμόρφωση ασφαλούς και φιλικού προς τα παιδιά περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα,  επισκευές κιγκλιδωμάτων, περιφράξεων αύλειων χώρων, μεταλλικών στεγάστρων κλπ.  Όλες οι κατασκευές καθώς και οι επιφάνειες θα πληρούν τις προβλεπόμενες, από την κείμενη νομοθεσία, προδιαγραφές ασφαλείας.

«Ο στόχος μας είναι διπλός: αφενός, η ανάπτυξη των παιδιών μας να γίνεται στο καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον και αφετέρου, οι γονείς να παραμένουν απόλυτα σίγουροι ότι τα παιδιά τους περνούν δημιουργικές ώρες σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτούς τους σκοπούς και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Βρεφικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμητρα Ράπτη τονίζει πως «η επιχορήγηση των βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών δομών του δήμου αποτελεί το επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών της δημοτικής μας αρχής, που θέτει στο επίκεντρο το συμφέρον των παιδιών. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]