ΚΕΔΕ: Ματαιώνεται η συνεδρίαση του ΔΣ στην ΔΕΘ, προς νέα αναβολή το συνέδριο - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
3
Δεκέμβριος
Back

ΚΕΔΕ: Ματαιώνεται η συνεδρίαση του ΔΣ στην ΔΕΘ, προς νέα αναβολή το συνέδριο

Μετά την ματαίωση της ΔΕΘ, δεν θα πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προς δεύτερη αναβολή οδηγείται και το συνέδριο της ΚΕΔΕ που είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, η συνεδρίαση του ΔΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 26 Αυγούστου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το εξ αναβολής συνέδριο της ΚΕΔΕ επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαρτίου, με θέμα: «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στόχος του συνεδρίου ήταν είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού, ωστόσο, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη, σύμφωνα με τον υΠΕΣ, αναμένεται το επόμενο διάστημα, ο συγκεκριμένος στόχος, εκ των πραγμάτων, ακρυώνεται.

Στο Συνέδριο παράλληλα είχε αποφασισθεί να συζητηθούν σε θεματικές ενότητες:

  • Η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο ΕΣΠΑ & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων
  • Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
  • Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
  • Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!