ΚΕΔΕ: Ραντεβού το Σεπτέμβρη για ΔΣ & Οκτώβρη για το συνέδριο (ημερομηνίες) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Μάρτιος
Back
ΚΕΔΕ: Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο

ΚΕΔΕ: Ραντεβού το Σεπτέμβρη για ΔΣ & Οκτώβρη για το συνέδριο (ημερομηνίες)

Από 1 έως 3 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το εξ αναβολής, λόγω κορωνοϊού, συνέδριο της ΚΕΔΕ. Αυτό ανακοινώθηκε κατά της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το εξ αναβολής συνέδριο της ΚΕΔΕ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαρτίου, με θέμα: «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στόχος του συνεδρίου ήταν είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού, ωστόσο, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη, σύμφωνα με τον υΠΕΣ, αναμένεται το επόμενο διάστημα, ο συγκεκριμένος στόχος, εκ των πραγμάτων, ακρυώνεται.

Στο Συνέδριο παράλληλα είχε αποφασισθεί να συζητηθούν σε θεματικές ενότητες:

  • Η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο ΕΣΠΑ & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων
  • Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
  • Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
  • Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!