Κάλεσμα σε διαμαρτυρία απήυθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Γυμνασίου και 24ου ΓΕΛ Αθηνών - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία απήυθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Γυμνασίου και 24ου ΓΕΛ Αθηνών

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία απήυθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Γυμνασίου και 24ου ΓΕΛ Αθηνών που αφορά τον μεγάλο αριθμό μαθητών νηπείου και νηπιαγωγίου που θα φιλοξενηθεί στο κτηρίο των σχολείων με αποτέλεσμα να κάνουν κάποιες τάξεις μάθημα σε αίθουσες προκάτ και κοντέϊνερ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας
των γονέων, μαθητών και των κατοίκων του Πολυγώνου
την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 στις 8:00 π.μ.
στο οικόπεδο Σούκα-Κούρμα-Παπαρσενη (δίπλα στο 24ο Γυμνάσιο & 24ο Λύκειο)

Ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε –προκλητικά- να μην απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματά μας και φέρνει  μπουλντόζες για να προχωρήσει άμεσα τις εργασίες τοποθέτησης κοντέινερς για να στεγάσει νήπια και προνήπια.

Ο Δήμος Αθηναίων έκανε τις επιλογές του: επέλεξε να διατηρήσει όλες τις παράνομες παρεμβάσεις που έχει κάνει στο 24ο Γυμνάσιο για να στοιβάξει 400 παιδιά σε ένα κτίριο που είναι σχεδιασμένο για 200 μαθητές και θα συνεχίσει να θέτει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Επέλεξε μία ακόμα προσωρινή λύση για να στεγάσει νήπια και προνήπια σε κοντέινερ, χρησιμοποιώντας το οικόπεδο που θα έπρεπε να ανεγερθεί το 24ο Λύκειο.

Θέλουμε σχολεία ασφαλή και όχι άλλες προσωρινές λύσεις. Φτάνει πια ο εμπαιγμός!!

 

 

Τα παιδιά μας έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΞΙΖΟΥΝ κάτι καλύτερο από τις προσωρινές λύσεις που ταλαιπωρούν την περιοχή για δεκαετίες.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τα δικαιώματα των παιδιών μας για πρόσβαση στη Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία, σε περιβάλλον που θα εξασφαλίζει ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τους και θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην τοποθέτηση προκατ. Θέλουμε ασφαλή κτίρια για τα παιδιά μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να υλοποιηθούν άμεσα οι από χρόνια ρητές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση ανέγερση του 24ου Λυκείου, στο Ο.Τ. 51, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

Nα μην τοποθετηθούν τροχόσπιτα/ κοντέινερ, προκάτ, για να στεγάσουν προνήπια δίχρονης εκπαίδευσης (αξίζουν πολλά περισσότερα από μια δήθεν προσωρινή λύση).

– Να καταργηθούν άμεσα οι παράνομες παρεμβάσεις στο κτίριο του 24ου Γυμνασίου και να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση “

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!