Καισαριανή: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελέσθεντες του ’44

Εκδηλώσεις προς τιμήν των διακοσίων εκτελεσθέντων πατριωτών κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944, καθώς και όλων των ηρώων που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής διοργανωνει ο  δήμος Καισαριάνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 22 Απριλιου και ολοκληρωθούν την Τετάρτη 1η Μαϊου.

Το πρόγραμμα για τις επομενες ημερες έχει ως εξής:

-Τρίτη 30 Απριλίου

18:30: Εκκίνηση του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στη μνήμη του ήρωα Ναπολέοντα Σουκατζίδη «ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΕΙΑ 2013», από το Μνημείο Σκοπευτηρίου.

20:00: Άφιξη της λαμπαδηδρομίας στο Σκοπευτήριο από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

21:00: Συναυλία στον αύλειο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο με τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπαζογλου και τον Δημητρη Κοντογιαννη. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

-Τετάρτη 1 Μάη

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 17.30 με πικετοφορία και πορεία από την Αναθηματική Πλάκα «Άρη Βελουχιώτη» (τέρμα οδού Αναξαγόρα και Τσάφου), στο σημείο που ο Θανάσης Κλάρας, ο θρυλικός Άρης Βελουχιώτης, μίλησε για πρώτη φορά για ένοπλο αγώνα σε 12 Καισαριανιώτες παλιούς συντρόφους.

Η πορεία διαμέσου των οδών Άρη Βελουχιώτη (Λυδίας), Εθνικής Αντίστασης, Πανιωνίου, Ηρώων Σκοπευτηρίου θα καταλήξει στο χώρο της Θυσίας, όπου θα πραγματοποιηθούν μιλίες, προσκλητήριο νεκρών – ηρώων και  κατάθεση στεφάνων.

Στην δήλωση του, ο δήμαρχος Καισαριανής, Αντώνης Καμπάκας, αναφέρει«Ο Δήμος Καισαριανής με μια σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκει να αναδείξει τη θυσία των 200, όχι μόνο ως το πιο ιστορικό γεγονός για την πόλη μας, που σηματοδοτήθηκε από τους αγώνες της εργατικής τάξης, αλλά και ως παγκόσμιο ορόσημο του εργατικού κινήματος και καθιερώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ανήμερα την 1η του Μάη, ως ημέρα σύμβολο αγώνων, ημέρα μνήμης και τιμής στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

«Καλούμε το λαό της πόλης μας να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής που διοργανώνει ο Δήμος μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, στη μνήμη των ηρώων που έπεσαν για ένα καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας«, καταλήγει ο κ. Καμπάκας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΑΣ


Αφήστε μια απάντηση