Αυστραλοί βουλευτές και δήμαρχοι στο Θρυλόριο Ροδόπης

Tο Θρυλόριο Ροδόπης θα επισκεφτούν  την Κυριακή των Βαΐων 22 Αυστραλοί βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το χωριό έχει ιστορικούς δεσμούς με την Αυστραλία, καθώς κτίστηκε από τον Αυστραλό Ύπατο Αρμοστή Προσφύγων, αρμόδιο για την αποκατάσταση των προσφύγων της Θράκης, Τζορτ Ντιβάιν Τριλόαρ (George Divine Treloar), την περίοδο 1922-1923 και από αυτόν πήρε το όνομα του. Οι κάτοικοι του χωριού αναζήτησαν την ιστορία του ονόματος το 2007, με τη βοήθεια του καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλη Σέργη. Αναζήτησαν τους απογόνους του Τριλόαρ και τελικά επισκέφθηκαν την περιοχή οι δύο γιοι και η εγγονή του.

Οι Αυστραλοί αξιωματούχοι, τους οποίους θα υποδεχθούν ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδηςκαι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», θα επισκεφθούν το Θρυλόριο την Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με 100 ανέκδοτες φωτογραφίες, που τράβηξε ο Τριλόαρ στο χωριό, τις οποίες έθεσαν οι απόγονοι του στη διάθεση των κατοίκων.

Κατά την επισκεψη τους θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε παραδοσιακό ποντιακό γλέντι, με φαγητά της περιοχής και χορό, θα ακούσουν τα κάλαντα των Βαΐων, ενώ θα επισκεφθούν την εκκλησία με κειμήλια από τον Πόντο και το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρομά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΘΡΥΛΟΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ


Αφήστε μια απάντηση