Έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης προκειμένου να συζητήσουν καταγγελία για θέματα διαφάνειας σε διαγωνισμό 14.236.990,36 ευρώ, που διενεργεί ο δήμος.

Στο ιδιο Δ.Σ. θα συζητηθεί και η πορεία κ του έργου ανάπλασης του Οικοδομικού Τετραγώνου 9 της Λυκόβρυσης, για το οποίο έγινε δημοπράτηση στις 8 Μαρτίου 2011 με συμμετοχή οκτώ εταιριών και δεν έχουν  ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες κατακύρωσης του έργου.

Επίσης, οπως επισημαινεται  στην ίδια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολιτευσης του δημου,  όλες οι πλευρές της αντιπολίτευσης ζητούν την κατάργηση του «χαρατσιού» (αύξηση κατά 65% στα δημοτικά τέλη) που έχει επιβάλει εδώ και κάποια χρόνια στους κατοίκους της Λυκόβρυσης ο δήμαρχος κ. Φωκιανός , προκειμένου να γίνει αυτό το έργο, το οποίο χρηματοδοτεί περίπου κατά 70% η Περιφέρεια Αττικής και περίπου κατά 30% ο Δήμος.

Στο κείμενο προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σημειώνεται από τους δέκα δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης:

«Μας κοινοποιήθηκε επιστολή καταγγελίας εταιρίας που συμμετέχει στο διαγωνισμό  για την ανάπλαση του Ο.Τ. Ο της Λυκόβρυσης, προϋπολογισμού 14.236.990,36 ευρώ, στην οποία αναφέρει ότι έχει ζητήσει στοιχεία για το διαγωνισμό και δεν της έχουν δοθεί από το δήμο μας. Επειδή με την επιστολή αυτή, πέραν των επιδιώξεων που έχει κάθε εταιρία,  δημιουργείται η εντύπωση προς τρίτους, δεδομένου ότι η επιστολή έχει κοινοποιηθεί σε Υπουργεία και στην Περιφέρεια ότι ο δήμος μας λειτουργεί με κανόνες αδιαφάνειας, ζητούμε τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με βάση το Ν. 3852/10 άρθρο 67, προκειμένου να ενημερωθεί το Δ.Σ για το σοβαρό αυτό θέμα καθώς επίσης και για τη γενικότερη πορεία του έργου.  Ενός έργου που χρηματοδοτείται κατά ένα μεγάλο μέρος από το λεγόμενο «χαράτσι» των κατοίκων της Λυκόβρυσης (αύξηση 65% στα δημοτικά τέλη) και το οποίο προτείνουμε να καταργηθεί σε τόσο δύσκολες εποχές για τους πολίτες».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση