Η υποχρέωση των δήμων απέναντι στους μισθωτές ακινήτων τους (εγκύκλιος)

Την υποχρέωση των Δήμων για την προστασία της ακίνητης περιουσίας τους και την ανοχή τους εως μερικούς μήνες σε όσους μισθωτές ακινήτων χρωστούν ενοίκια υπενθυμίζει εγκύκλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας.

Η ακίνητη περιουσία των Δήμων και των Κοινοτήτων προστατεύεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, περί προστασίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπως κάθε φορά ισχύουν. Επί διοικητικής αποβολής αποφαίνεται το δημοτικό ή κοινοτικό Συμβούλιο, ενώ το σχετικό πρωτόκολλο εκδίδει ο Δήμαρχος ή Πρόεδρος Κοινότητας.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται το εξής: «…σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψην την εδώ και έξι έτη ενσκύψασα οικονομική κρίση και την ενδεχόμενη πρόσκαιρη οικονομική δυσκολία ενός μισθωτή, η αναμονή εκ μέρους του εκμισθωτή δήμου προκειμένου να υπάρξει εξόφληση των οφειλομένων μισθωμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει ένα εύλογο διάστημα κάποιων λίγων μηνών διαφορετικά δημιουργούνται μεγάλες οφειλές επί ζημία των Δήμων. Επομένως οι δήμοι θα πρέπει να ενεργούν με όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου και εκ της σύμβασης του μισθωτηρίου, σε χρόνο ο οποίος να μπορεί να χαρακτηριστεί εύλογος».

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΜΙΣΘΩΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!