Δημόσιο: Επιστροφή μισθών λόγω πλαστών -Στο «στόχαστρο» οι επίορκοι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δουν τον διορισμό τους να ανακαλείται λόγω πλαστών δικαιολογητικών, επιστρέφοντας χρήματα από μισθούς παρελθόντων ετών.

Με εγκύκλιό του, με αφορμή ερωτήματα στις υπηρεσίες του, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθιστά σαφές ότι υφίσταται υποχρέωση αναζήτησης και επιστροφής των αποδοχών υπαλλήλων, των οποίων ανακλήθηκε η πράξη διορισμού τους λόγω πλαστών δικαιολογητικών. Επίσης, ενημερώνει σχετικά με τη διαδικασία και ποιοί είναι αρμόδιοι τόσο για την αναζήτηση των αποδοχών υπαλλήλων που ανακλήθηκε η πράξη διορισμού τους, αλλά και γενικότερα για μη νόμιμες πληρωμές.

Αρμόδιο όργανο, λοιπόν, για τον καταλογισμό μη νόμιμων δαπανών, που πληρώθηκαν είναι ο διατάκτης και τα κατά νόμο αρμόδια όργανα που έχουν διαπιστώσει την παράνομη πληρωμή και σε κάθε περίπτωση το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση μη νόμιμες δαπάνες καταλογίζονται στον λαβόντα (άρθρο 96 ν. 4270/2014).

Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και εφόσον διαπιστωθεί εκ των υστέρων, βάσει νέων στοιχείων, ότι η πληρωμή έγινε με λανθασμένο υπολογισμό.

Αρμόδια υπηρεσία για την κρίση αυτή είναι η Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων και όπου κρίνεται αναγκαίο θα πρέπει να ζητείται η συμβολή της νομικής υπηρεσίας του φορέα.

Οι ανωτέρω καταλογιστικές αποφάσεις προσβάλλονται με έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διευκρινίζει η εγκύκλιος.

Δείτε την Εγκύκλιο ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΛΚ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!