Ηλεκτρονική κτηματογράφηση σε τέσσερις δήμους

Αρχίζει σήμερα η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε τέσσερις μεγάλους δήμους της Αττικής και τη Σάμο. Πρόκειται για τους δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και τη δημοτική κοινότητα Σάμου της δημοτικής ενότητας Βαθέως Σάμου.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΚΧΑ (Εταιρεία Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων), τα στοιχεία θα παραμείνουν αναρτημένα για δύο μήνες, έως τις 13 Ιανουαρίου 2014, στα γραφεία κτηματογράφησης.

Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, στο γραφείο κτηματογράφησης έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους κτηματολογικούς πίνακες και τα διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με την ΕΚΧΑ, σκοπός της ανάρτησης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας να λάβουν γνώση της καταγραφής των ιδιοκτησιών τους, ώστε να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν ή και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματολογική βάση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του κτηματολογίου στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, τελειώνει η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του υποθηκοφυλακείου.

Οσον αφορά την ηλεκτρονική ανάρτηση κτηματογράφησης, κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της ανάρτησης που τον αφορούν και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!