Δ. Πάτρας: Ημερίδα για τη διαφάνεια στην Τ.Α. και τη διαχείριση των πόρων ΕΣΠΑ

Την ανάγκη και υποχρέωση να αναδεικνύουμε όλα όσα γίνονται «αντί τα να κρύβουμε, για να δείξουμε τελικά πως όλα ανήκουν στο παρελθόν», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα σήμερα, για τη διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση των πόρων ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοράκος, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση για την αξιοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας χρειάζεται διαφάνεια παντού». «Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, αναφέρθηκε όχι στο νομικό, αλλά και στο ηθικό δίκαιο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν φθάνουν οι νόμοι, οι αστυνόμοι και τα δικαστήρια. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε και το ηθικό καθήκον, τη συνείδηση», και πρόσθεσε: «Πρέπει να πατάξουμε τη διαφθορά, να αναπτύξουμε τη δημοκρατία και θα πρέπει να συστρατευτούν όλοι, γιατί η δημοκρατία μας είναι σε πολύ δύσκολη φάση».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «η πολιτική βρίσκεται αντιμέτωπη με την ιστορική της ευθύνη να κρατήσει τη δημοκρατία και την κοινωνία όρθια», καθώς και την παραγωγική διαδικασία ζωντανή, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση. «Η αυτοδιοίκηση είναι μια από τις βασικές πολιτικές συνιστώσες της θεσμικής δημοκρατίας και ως εκ τούτου έχει ρόλο, λόγο και πολιτική ευθύνη να μπει μπροστά», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!