GLOBAL THINKERS FORUM υπό την αιγίδα του Δ. Αθηναίων

Υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, και την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) το Global Thinkers Forum (GTF) 2013 και τα GTF 2013 Awards for Excellence διοργανώνονται στην Αθήνα με κεντρικό θέμα «Ηγεσία & Συνεργασία» με τη συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών και της Συμμαχίας των Πολιτισμών (UN Alliance of Civilizations).

Η έναρξη των εργασιών του Φόρουμ θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 9 π.μ. στο Μουσείο Μπενάκη της Οδού Πειραιώς και το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Βράβευσης GTF 2013 Awards For Excellence με την παρουσία του Υπάτου Εκπροσώπου της Συμμαχίας των Πολιτισμών κ. Nassir Abdulaziz Al-Nasser και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και περισσότερες από 18 χώρες. Στο Φόρουμ θα συζητηθούν θέματα Ηγεσίας, Συνεργασίας, Διαπολιτισμικής Συνεννόησης σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, καθώς επίσης η επιχειρηματικότητα και το μέλλον των Ελληνικών Επιχειρήσεων.

«Η διοργάνωση στην Αθήνα μιας διεθνούς συνάντησης προσωπικοτήτων του πνευματικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου αποτελεί για την πόλη τιμή και σημαντική ευκαιρία. Ο ανοικτός και παραγωγικός διάλογος υπήρξε και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, που για να προχωρά στο δρόμο της ανάπτυξης οφείλει να στοχεύει σε γόνιμες συνεργασίες και διευρυμένη σχέση με την Κοινωνία των Πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Η Πρόεδρος του GTF κα. Ελισάβετ Φιλιππούλη, δηλώνει: ‘Σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα το Φόρουμ φέρνει στη χώρα ενα διεθνές δίκτυο ηγετών, επιχειρηματιών, επενδυτών με στόχο τη θετική προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών για διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις  προς την Ελλάδα’.

Το Φόρουμ θα κορυφωθεί με τα Βραβεία Αριστείας Global Thinkers Forum 2013 που θα απονεμηθούν σε προσωπικότητες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο στις 3 Δεκεμβρίου το βράδυ.

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους:

 1. Αριστεία στην Ηγεσία (κ. Nassir Abdulaziz Al-Nasser, Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ)

 2. Αριστεία στην Προώθηση της Ειρήνης & της Συνεργασίας  (Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος)

 3. Αριστεία στη Φιλανθρωπία (Hani Masri, Πρόεδρος του Tomorrow’s Youth Organization)

 4. Αριστεία στην Παγκόσμια Σκέψη (Nouriel Roubini, οικονομολόγος)

 5. Αριστεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Sir David Frost, 1939-2013)

 6. Αριστεία στο Ανθρωπιστικό Έργο (Professionals for Humanity & Gbemouotor Kama)

 7. Αριστεία στην Καινοτομία (Νίκος Φλώρος, καλλιτέχνης)

 8. Αριστεία στη Θετική Αλλαγή (Dr Ibrahim Abouleish, ιδρυτής του SEKEM)

 9. Αριστεία στην Ισότητα των Φύλων (Shahira Amin, δημοσιογράφος)

 10. Αριστεία στην Διαπολιτισμική Συνεννόηση (καθηγητής Tu Weiming, Πανεπιστήμιο του Πεκίνου)

 11. Αριστεία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία (Sir Dirk Brosse & Ludwig Wicki, μαέστροι)

 12. Αριστεία στην Επιχειρηματικότητα (Μάρκος Βερέμης, ΔΣ Upstream)

 13. Αριστεία στην Πρωτοπορία (Maisah Sobaihi, ακαδημαϊκός/σκηνοθέτης/συγγραφέας/ηθοποιός)

 

Στο GTF της Αθήνας θα είναι μεταξύ άλλων:

Ο κ. Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων, ο Nassir Abdulaziz Al-Nasser, ‘Υπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών -της σημαντικότερης πρωτοβουλίας του ΟΗΕ για τη συμμετοχή των Πολιτών-, η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, ο Ταρίκ Ραμαντάν διάσημος Μουσουλμάνος διανοούμενος, φιλόσοφος και συγγραφέας, o Γκάιρ Λίπεσταντ δικηγόρος  συνήγορος του Νορβηγού ακροδεξιού Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που θα μιλήσει για τον αντίκτυπο δολοφονιών ή τρομοκρατικών ενεργειών που μεταστρέφουν την ψυχολογία μιας κοινωνίας, η Maisah Sobaihi ακαδημαϊκος και performer και η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που έδωσε θεατρική παράσταση στο Φεστιβαλ Fringe του Εδιμβούργου,  ο Stephen Cole κορυφαίος παρουσιαστής του Al Jazeera English.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου διοργανώνονται εργαστήρια για στελέχη επιχειρήσεων καθώς επίσης και προς τους όλους τους φοιτητές Πανεπιστημίων και Σχολών, στο ξενοδοχείο Intercontinental. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να λάβουν μέρος στα εργαστήρια, είναι η εγγραφή τους μέσω της ιστοσελίδας του Global Thinkers Forum www.globalthinkersforum.org. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Οι τίτλοι των εργαστηρίων είναι οι εξής:

 • Ετοιμάστε το μυαλό σας για αλλαγή: Πως πρέπει να σκέφτεσθε αν θέλετε να γίνετε ηγέτες

 • Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Οικονομία της Γνώσης

 • Παγκόσμιοι Πολίτες – Προβολή του Ντοκιμαντέρ του Χακάν Αλτινάι και συζήτηση

 • Η μουσική στον Κινηματογράφο – δύο τέχνες μέσα σε μία στην παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία του 21ου αιώνα

 • Ο λόγος των Μεταναστών

 

Το Φόρουμ έρχεται στην Ελλάδα με τη συνεργασία του CEO Clubs Greece.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΦΟΡΟΥΜ, AWARDS FOR EXCELLENCE, GLOBAL THINKERS


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!