Γιορτή ανακύκλωσης στο Κιλκίς

  • Απο stergios
  • 21 Απριλίου 2018 - 18:00
  • Comments Off

Γιορτή Ανακύκλωσης, προγραμματίζει στο πλαίσιο του Let’s do it Greece 2018 – Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις, την Κυριακή 29 Απριλίου, η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Κιλκίς.

Η εκδήλωση που περιλαμβάνει παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες στον τομέα της ανακύκλωσης, απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους, και στόχος της είναι η ενημέρωση για τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης στο περιβάλλον.

Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου από τις 11:00 έως τις 13:00 με τη συνεργασία και υποστήριξη του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Στο χώρο αυτό θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο και μέσα από μια σειρά παιχνιδιών ανακύκλωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιά και δημότες θα έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους δημότες, να συμμετέχουν φέροντας μαζί τους

μια παλιά ηλεκτρική μικροσυσκευή (ηλεκτρική σκούπα, μίξερ, σεσουάρ, ξυριστική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, φορτιστές κ.α.) για να την ανακυκλώσουν.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα:

1ον Προστατεύουμε το περιβάλλον

2ον Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας.

3ον Πετυχαίνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων

4ον Εξοικονομούμε πόρους μειώνοντας το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ