Επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης και στα σχολεία ζητούν οι δήμαρχοι

Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση στα σχολεία (ήδη έχουν δοθεί 20 εκατ. ευρώ), αλλά και να συμπεριλάβει η κυβέρνηση στους δικαιούχους επιστροφής φόρου πετρελαίου θέρμανσης τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς ζητεί η ΚΕΔΕ. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη και με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ«η εξομοίωση των τιμών πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα προμήθειας καυσίμων στις σχολικές μονάδες της χώρας και στους παιδικούς σταθμούς, ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδας και των ορεινών περιοχών. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το επείγον πρόβλημα, η ΚΕΔΕ απαιτεί την εκταμίευση τουλάχιστον 20 εκ. ευρώ προς κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους από τους ΚΑΠ».

 

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΕΣ: 20 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο στα σχολεία
Η «κόκκινη ΠΕΔΑ»
Επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία ζητεί ο Δ. Πετρούπολης
Ξινό Νερό Φλώρινας: Με κλειστό δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης πετρελαίου
Φλώρινα: Πρόταση στη Βουλή από αιρετούς και φορείς για πετρέλαιο θέρμανσης
Κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας θα… παγώσουν τη Βουλή
Φλώρινα: Κλείσιμο συνόρων, κάθοδος στην Αθήνα για το πετρέλαιο

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!