ΚΕΔΕ: Οι προγραφές ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρνουν μνήμες Εμφυλίου

Για «εμπάθεια και εκδικητικότητα» που θυμίζουν «εμφυλιοπολεμική περίοδο, που η Ελλάδα και οι Έλληνες, δε θέλουν να αναβιώσει, δε θέλουν καν να τη θυμούνται» κατηγορεί η ΚΕΔΕ, με ανακοίνωσή της την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορμή οι «προγραφές» δημάρχων από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις οποίες καταγγέλλονται οι αιρετοί ως «συνεργάτες των Γερμανών». Μάλιστα, «καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και εκφράζει τις ανησυχίες της ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, πράγμα που διαφαίνεται στις τρεις ανακοινώσεις».

«Τα κριτήρια επιλογής δημάρχων και η καταγγελτική δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, προφανώς έχουν απολύτως προσωπικά κριτήρια εμπάθειας και εκδικητικότητας, ενός συνδικαλιστικού οργάνου που προφανώς μπέρδεψε το ρόλο και το στόχο του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. Και συμπληρώνει: «Ουδείς δικαιούται, με την κάλυψη της συνδικαλιστικής ιδιότητας, κρύβοντας τις πραγματικές του προθέσεις, να δείχνει προδοτικά, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και ανθρώπους καταξιωμένους από την πορεία ζωής τους, στις τοπικές κοινωνίες».

 

Διαβάστε επίσης:
«Προγραφές» δημάρχων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Προγραφές» και συνδικαλιστών από ΠΟΕ-ΟΤΑ
Και «κολλητός» του Ραϊχενμπάχ

«Προγραφές», round 3

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!