Επανεκκίνηση των έργων στην Ιόνια Οδό ζητάει ο δήμαρχος Αγρινίου

Την επανεκκίνηση των έργων στην Ιόνια Οδό -και ειδικότερα στο τμήμα της Κλόκοβας- ζητάει ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Μοσχολιός, στην επιστολή του αφουν αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο φυσικό αντικείμενο του έργου της επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού δεν περιλαμβάνεται το πρώτο τμήμα της, δηλαδή το τμήμα της Κλόκοβας«, τονίζει: «Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, καθιστά το έργο της Ιόνιας Οδού «ανάπηρο», αφού μετά την Ολυμπία Οδό και τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και μέχρι την είσοδο στην Ιόνια Οδό, οι ταξιδιώτες θα είναι αναγκασμένοι να διέρχονται από ένα τμήμα, μήκους περίπου δέκα χιλιομέτρων, με προδιαγραφές της δεκαετίας του 1960. Η κατάσταση αυτή θα απαξιώνει όλο το έργο της Ιόνιας Οδού«.

Προσθέτει δε ότι «η μετάθεση του χρόνου υλοποίησης σημαίνει συνέχιση της απομόνωσης και υποβάθμισης όλου του Βορειοδυτικού άξονα της χώρας, καθώς και ψαλίδισμα των αναπτυξιακών προοπτικών του, γεγονός που δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε» και ζητα συνάντηση εργασίας με τον κ. Χατζηδάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών και βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση