Δ. Αγρινίου: Ύψιστη προτεραιότητα η ιατρική περίθαλψη άπορων πολιτών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Δ. Αγρινίου: Ύψιστη προτεραιότητα η ιατρική περίθαλψη άπορων πολιτών

Σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανέχεια έχουν έρθει στο προσκήνιο… το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου χαρίζει χαμόγελα και ελπίδες στους άπορους πολίτες του δήμου.

Με την πολύτιμη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και του Συλλόγου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, το Κοινωνικό Ιατρείο «Γεώργιος Ν. Παπαϊωάννου» προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε 250 περίπου αναξιοπαθούντες δημότες που αδυνατούν να τύχουν ιατρικής περίθαλψης και γνωμάτευσης.

Παράλληλα με τη συνδρομή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, επιτεύχθηκε πρόσφατα η δημιουργία και Κοινωνικού Οδοντιατρείου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Στόχοι του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, εκτός από την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες, είναι η πρόληψη νοσημάτων και η ενημέρωση μέσω δράσεων που θα οργανώνονται και θα υλοποιούνται με τη συνεργασία και άλλων φορέων.

Επισημαίνεται ότι το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου πλαισιώνεται από ένα δίκτυο δεκάδων λειτουργών υγείας, όπως παθολόγος, παιδίατρος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός, ψυχολόγος, καρδιολόγος.

«Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου έβαλε πολύ ψηλά στην ατζέντα της τη στήριξη των ανασφάλιστων οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και ως εκ τούτου δε μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας. Είναι ύψιστη προτεραιότητα μας. Δημιουργώντας και ισχυροποιώντας επομένως νέες κοινωνικές δομές δώσαμε αυτό το δίχτυ προστασίας προς αυτές τις οικογένειες», ανέφερε σε δηλώσεις της στην aftodioikisi.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, Μαργαρίτα Σερπάνου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!