Μοσχολιός: Ρουσφέτι, όχι επιστημονικό σχέδιο το «Αθηνά»

Οργισμένη είναι η αντίδραση του δημάρχου Αγρινίου, πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Παύλου Μοσχολιού, για το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει την κατάργηση του κατάργηση τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο δήμο του. Αφορμή ανακοίνωση πέντε βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία οι πιέσεις τους προς την κυβέρνηση απέδωσαν και παραμένει ως έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τη δημιουργία Ομόσπονδου ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

«Η σημερινή ανακοίνωση περί παραμονής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και δημιουργίας Ομόσπονδου ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μας ότι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι ένα πρόχειρο, μη επιστημονικό και ρουσφετολογικό κατασκεύασμα. Γι’ αυτό αντιταχθήκαμε και απαιτήσαμε από την πρώτη στιγμή την απόσυρσή του, με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», σημειώνει ο Π. Μοσχολιός.

Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με την ανακοίνωση των βουλευτών Δυτικής Μακεδονίας της συγκυβέρνησης, οι πιέσεις τους απέδωσαν. Καλούμε τους βουλευτές του νομού, και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σαλμά και τον υφυπουργό κ. Καραγκούνη, να αντιδράσουν άμεσα (ΣΗΜΕΡΑ) και να απαιτήσουν να ισχύσει το ίδιο και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή την αυτόνομη παραμονή του στο Αγρίνιο. Καμία ολιγωρία δεν δικαιολογείται. Το Προεδρικό Διάταγμα προωθείται. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι ευθύνες θα αποδοθούν από το λαό της πόλης».

 

Διαβάστε επίσης:
Δ. Φλώρινας: Προτείνει παραίτηση αιρετών ως απάντηση στο «Αθηνά»
Κατσούλης: Θα επιχειρήσουν να διασπάσουν τον αγώνα κατά του «Αθηνά»
Αιτωλοακαρνανία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
Δ. Αγρινίου: Μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας
ΔΣ Αγρινίου: Νέα αστυφυλία λόγω «Αθηνάς» και κατάργηση πανεπιστημίων

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΡΟΥΣΦΕΤΙ, ΣΑΛΜΑΣ, ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση