Ελληνικό-Αργυρούπολη: Οδηγίες Δήμου για την ορθή απόθεση ογκωδών αντικειμένων

  • Απο stergios
  • 22 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:00
  • Comments Off

«Σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων η συλλογή και η διαχείριση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων άλλαξε», όπως ενημερώνει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσθέτει ότι πλέον, απαγορεύεται να συγκεντρώνονται μαζί, και πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όποιος δημότης θέλει να αποθέσει ογκώδη αντικείμενα ή κλαδιά εκτός της οικίας του, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ειδοποιήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μέσω της γραμμής του ΔΗΜΟΤΗ 15415, ώστε να οριστεί συγκεκριμένη ώρα και ημέρα αποκομιδής.

Ο Δήμος ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ στη περισυλλογή και μεταφορά μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών που προέρχονται από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες. (Κανονισμός Πόλης, Άρθρο 7).Η απόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση της υπηρεσίας, επιφέρει πρόστιμα από 200 έως 1.000 ευρώ. (Κανονισμός Πόλης, Άρθρο 38).

Η ανεύθυνη πράξη απόθεσης κάθε μορφής απορριμμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις υπηρεσίες καθαριότητας, προσβάλει τον πολιτισμό μας, ρυπαίνει το περιβάλλον, εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία και εγκυμονεί κινδύνους για πεζούς κάθε ηλικίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΔΗΓΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!