Ελληνικό -Αργουρούπολη -Δημοτική Συνεργασία: «Προσβλητική επιστολή Κωνσταντάτου σε καθηγητές Λυκείου»

  • Απο stergios
  • 18 Μαρτίου 2018 - 20:06
  • Comments Off

«Δυστυχώς η κατρακύλα της διοίκησης δεν έχει όρια. Όποιος τολμήσει και αμφισβητήσει την άποψή της και προσωπικά του Γιάννη Κωνσταντάτου, τον «παίρνει και τον σηκώνει». 
Αυτή τη φορά θύματα της αλαζονείας και του αυταρχισμού είναι το προσωπικό του 4ου Λυκείου Αργυρούπολης». Αυτά περιγράφει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης», εξηγώντας ότι σε συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου, όπου η εκπρόσωπος των καθηγητών Νότιας Αθήνας «προπηλακίστηκε με φράσεις του τύπου «ήρθατε εδώ να μας πείτε τον πόνο σας» ή «αυτά που μας λέτε μας αφήνουν παγερά αδιάφορους» ή «είστε φιλόλογος αλλά είστε εκτός θέματος» και άλλα «κομψά» παρόμοια, και αφού στο τέλος της συζήτησης ο πρόεδρος αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία το θέμα, ως όφειλε», οι διδάσκοντες του 4ου Λυκείου έλαβαν μια επιστολή του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου «με την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ τους χαρακτηρίζει θλιβερούς και βολεμένους στη μιζέρια τους».

Η επιστολή
«Αγαπητοί μου φίλοι, κύριοι καθηγητές,

Η επιστολή σας με υπ΄αριθμόν Πρωτ.632/28-02-2018, είναι ότι πιο θλιβερό έχω διαβάσει έως σήμερα στη Δημαρχιακή μου θητεία.

Είναι η απόδειξη γιατί η ελληνική κοινωνία είναι συμβιβασμένη και «βολεμένη» με τη μιζέρια της. Δυστυχώς όσο και να προσπαθούν οι λίγοι ρομαντικοί να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, βλέπουμε ότι ο αγώνας είναι άνισος και είμαστε μόνοι.

Μην ανησυχείτε καμία οργανική σας θέση δεν θα χαθεί τα επόμενα χρόνια στο 4ο ΓΕΛ Αργυρούπολης.

Θα συνεχίσετε με δική σας επιθυμία να διδάσκετε τα παιδιά μας στο απαράδεκτο αυτό κτίριο».

Με εκτίμηση
ο Δήμαρχος
Γιάννης Κωνσταντάτος

«Ποιο ήταν λοιπόν το «αμάρτημα» των εκπαιδευτικών; Ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με επιχειρήματα και εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η μετακίνηση του σχολείου τους και η συστέγασή του με τα σχολεία της Γλυφάδας, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του και θα υπονομεύσει την ίδια την ύπαρξή του. Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι των μαθητών του σχολείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Ένωση Γονέων, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», αναφέρει η «Δημοτική Συνεργασία» κοινοποιώντας την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κατά της συστέγασης με το 3ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.

«Τι είναι άραγε χειρότερο στην περίπτωση του 4ου Λυκείου Αργυρούπολης; Η ίδια η ιδέα (στην κυριολεξία από το πουθενά) για να μετακινηθεί το σχολείο και να συστεγαστεί με τα σχολεία της Γλυφάδας ή η νοοτροπία και ο τρόπος με τον οποίο ο Γιάννης Κωνσταντάτος αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που διαφώνησαν μαζί του και ειδικότερα τους εκπαιδευτικούς; Ούτε ιερό ούτε όσιο;», καταλήγει ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, 4Ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!