Δράμα: Συνάντηση Ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος ΖΕΝ

Στην πόλη της Δράμας φιλοξενήθηκαν στις 17 Απριλίου οι Ευρωπαίοι  Εταίροι του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΖΕΝ στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος της Δράμας πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας. Στo συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πολιτιστική κληρονομιά και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο να επικεντρωθούν περισσότερο στην ποιότητα των προτάσεων και δράσεων. Το σημαντικότερο όμως, είναι οι μελέτες και έρευνες που θα ξεκινήσουν για τον τρόπο με τον οποίο  μπορεί η Ονειρούπολη – και ίσως ένα δεύτερο φεστιβάλ του Δήμου – να αποκτήσει οικολογικές ευαισθησίες και να εφαρμοστούν  πρακτικές που θα προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι στο επόμενο πλαίσιο στήριξης 2014 – 2020 οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν σε πόλεις, σε φορείς, σε εταιρείες, κλπ. , που έχουν προσαρμοστεί σε κανόνες και κανονισμούς της οικολογικής – πράσινης ευαισθησίας.

Εταίροι  του προγράμματος είναι : Sviluppumbria –Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία για την Οικονομία και την προβολής της        Περιφέρειας της Ούμπρια της Ιταλίας με έδρα την πόλη της Περούτζα, Δήμος της Περούτζια, Δήμος Δράμας, Δήμος του Σιγκούλτα (Λιθουανία)

Πανεπιστήμειο του Ανατολικού Λονδίνου, Εκκολαπτήριο Επιχειρήσεων του Γκότσε Ντέλτσεφ

Αναπτυξιακό Κέντρο της Μούρσκα Σομποτά (Σλοβενία), Περιφέρεια της Εξτρεμαδούρας ( Ισπανία), Πανεπιστήμιο «Ερασμος» του Ρότερνταμ, Αναπτυξιακή Εταιρία Βορειοανατολικής Περιφέρειας – Ρωμανία, Περιφέρεια Πόουι – ΗΒ

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΖΕΝ


Αφήστε μια απάντηση