Δημιουργεί ποδηλατόδρoμο ο δήμος Δράμας

Ο πρώτος νόμιμος ποδηλατόδρομος στην οδό Φιλίππου και στην περιοχή της Ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου θα είναι σύντομα πραγματικότητα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Δράμας. Στο μεταξύ, ήδη τοποθετήθηκαν τέσσερις στάσεις για ποδηλατα από τις οποίες τρείς γύρω από το Δημοτικό Ωδείο και μιας στην πλατεία Ελευθερίας

Πρόκειται για την δρομολόγηση μίας στοχευμένης πολιτικής προώθησης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς φιλικού προς το περιβάλλον και παράλληλα την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινείται και η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης που είναι σε ήδη σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα με στόχο να φέρει τους συμπολίτες πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον, ο Δήμος προχώρησε, στην τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής για ενήλικες, τόσο στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου όσο και στους πρόποδες του Κορυλόβου στην περιοχή του Περιφερειακού.

Επίσης, προχώρησε και στην βελτίωση των υποδομών στο Δημοτικό (πρώην Εθνικό) Στάδιο της πόλης δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες προπόνησης των αθλητών και εκγύμνασης των συνδημοτών. Ετσι παραδόθηκαν τα ανακαινισμένα αποδυτήρια, οι ανακαινισμένες αίθουσες γυμναστικής και το καινούργιο γήπεδο καλαθοσφαίρισης εντός του Δημοτικού Σταδίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση