Δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο επιβάτη τρόλεϊ (βίντεο)

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, επιβάτης τρόλεϊ, πιάστηκε στα χέρια με άνδρες της δημοτικής αστυνομίας όταν του βεβαίωσαν πρόστιμο επειδή δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο ηλικιωμένος άνδρας αντέδρασε στην βεβαίωση του προστίμου, με τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας να τον πιάνουν κεφαλοκλείδωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού alpha τους πέταξε κάτω το μπλοκ με τις κλήσεις και τότε ένας από τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα, προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει.

Καταδικάζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Την επίθεση καταδίκασε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Από το πρωί προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα, με το δήμαρχο προκειμένου να του καταγγείλουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και να τον καλέσουμε να πάρει τώρα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα.

Είναι απαράδεκτο, στο φως της ημέρας, στην κεντρική πλατεία της Αθήνας με την παρουσία κι άλλων δημοτικών αστυνομικών, να χρησιμοποιούνται τέτοια μέσα, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο στην υγεία του ηλικιωμένου.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον δημοτικό αστυνόμο να σηκώσει το χέρι του; Από ποιον πήρε εντολή;

Το δικαίωμα το έδωσε η κυβέρνηση που θέλει τη δημοτική αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού αστυνόμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκχώρησης κατασταλτικών και αστυνομικών αρμοδιοτήτων σε δημοτικούς υπαλλήλους, που έδωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές της Αθήνας.

Θεωρούμε πως μία τέτοια εξέλιξη συνεχώς θα γεννάει τέτοια ζητήματα, τα όποια έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι ξεκάθαρο πως η μόνη λύση είναι η μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε ελεγκτική υπηρεσία υπό τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου χωρίς καμία αστυνομική ή κατασταλτική αρμοδιότητα.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δουλεύουν στους δήμους. Εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα, εκτεθειμένοι σε μία σειρά από σοβαρούς κινδύνους. Είναι αναγκαίο άμεσα να ξεκαθαριστεί από κυβέρνηση και δημοτική αρχή, ότι η δημοτική αστυνομία δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση κατασταλτικά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΛΕΙ, ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]