Δήμος Βύρωνα: Σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Φατσέα

Σε δημόσια διαβούλευση για τους δημότες, τους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις έθεσε τη μελέτη για την ανάπλαση και πλήρη αναμόρφωση της πλατείας Φατσέας ο δήμος Βύρωνα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνουν οι δημοτικές αρχές, αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανασχεδιασμός της πλατείας με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικότερα, μιας πλατείας φιλικής προς το περιβάλλον, προς τους κατοίκους, τη νεολαία και τα παιδιά, η οποία παράλληλα θα συμβάλει και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Η ανάπλαση μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών στοχεύει επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και  στην καλύτερη δυνατή χρήση της πλατείας, όσο από κατοίκους, όσο και από επισκέπτες.

Τι προβλέπει η μελέτη

Καθιστικά με κερκίδες που δημιουργούν φιλόξενες γωνίες, στεγασμένες από βιοκλιματικές πέργκολες, ειδικά υπερυψωμένα deck για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά led, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, πίδακες νερού κ.α.

Σύμφωνα με τον δήμο η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, ενώ οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν είτε να δουν τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Φατσέα, είτε να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9866

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!