Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Σοβαρή καταγγελία για πτώση τσιμέντων σε πόδια μαθητων

Σε σοβαρή καταγγελία κατά του αντιδημάρχου Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών επί δημαρχίας Μπακογιάννη, όπως και επί εποχής Καμίνη, Γ. Αποστολόπουλου, προχώρησε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στα Εξάρχεια, αποκολλήθηκαν σοβάδες από τους τοίχους του σχολείου, με αποτέλεσμα να πέσουν τσιμέντα στα πόδια των μαθητών και από τύχη δεν υπήρξε κάποιος σοβαρότερος τραυματισμός τους.

Διευκρινίζουν παράλληλα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της Αθήνας είναι κτίρια που κτίστηκαν πριν πολλές δεκαετίες, με δομικά προβλήματα και χρόνια έλλειψη έργων συντήρησης από τη δημοτική αρχή.

Μάλιστα σε αρκετά από αυτά, οι συνθήκες στέγασης είναι απαράδεκτες και τις έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σύλλογοι γονέων.

Το θέμα με τις υποδομές των σχολείων έχει γίνει ακόμη σοβαρότερο επί δημαρχίας Μπακογιάννη, γιατί σύμφωνα με τους ίδιους, «η δημαρχία Μπακογιάννη ενώ αρνείται να προχωρήσει στα αναγκαία έργα, την ίδια στιγμή δια μέσου των σχολικών επιτροπών στις οποίες έχει την πλειοψηφία, υποχρεώνει τα σχολεία να χρησιμοποιήσουν χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που προορίζονται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ώστε να γίνουν συντηρήσεις στα κτήρια ενώ το ειδικό κονδύλι (ΣΑΤΑ) που υπάρχει ειδικά για τις επισκευές κτηρίων δεν αποδίδεται ποτέ στα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές».

Καταληκτικά, υπογραμμίζουν ότι ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα έχουν θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας μαζί με άλλες παρατάξεις να έρθει ως ξεχωριστό θέμα στην ημερήσια διάταξη ώστε να συζητηθεί και να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις, πράγμα που δεν έχει αποδεχτεί ως τώρα η δημαρχία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΟΒΑΔΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!