Δήμος Πατρέων: Τι απαντά σε δημοσιεύματα για έλλειψη πετρελαίου σε σχολεία

Απάντηση σε δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο ότι στο δήμο Πατρέων υπάρχουν κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, έδωσε ο δήμος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Σε αυτή υποστηρίζεται ότι έχει υπάρξει έγκαιρος και επαρκής εφοδιασμός πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών του Δήμου μας γνωστοποιούμε ότι:

Και οι (151) σε αριθμό δεξαμενές πετρελαίου των σχολείων του Δήμου Πατρέων είχαν εφοδιαστεί έγκαιρα και επαρκώς (υπόλοιπο και εφοδιασμός μέχρι Δεκέμβριο 2016 – 273.725 λίτρα), σύμφωνα με καταγεγραμμένα υπόλοιπα των δεξαμενών κατά τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016, τον Ιούνιο 2016  (με 192.100 λίτρα). Αφού λήφθηκε υπόψη η κατανάλωση ανά σχολείο των προηγουμένων ετών μερίμνησε για την επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης (η κατανάλωση σχολικού έτους 2015-16 ήταν  261.617 λίτρα).

Οι συμβάσεις για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι διαρκώς σε ισχύ διότι  από τις υπηρεσίες είχαν  γίνει έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και είχαν εξασφαλιστεί όλοι οι αναγκαίοι χρηματικοί πόροι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού. Παρά τη μεγάλη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων που αγγίζουν το 65% και την δραματική μείωση του προσωπικού,  ουδέποτε  τέθηκε θέμα έλλειψης  πετρελαίου, ούτε έλλειψης χρηματικών πόρων για την προμήθειά του.

Μεμονωμένα περιστατικά σε προβληματική θέρμανση σε σχολεία του Δήμου Πατρέων, αντιμετωπίστηκαν άμεσα (π.χ παγετός στο σύστημα σωληνώσεων) και σε καμία περίπτωση δε οφείλονταν σε έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.

Όσο αφορά στην αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολείων και στην προγραμματισμένη καθυστερημένη προσέλευση μαθητών σε άλλα, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης , της Δ/νσης των  Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Τοπικών Συμβουλίων και των Τοπικών Κοινοτήτων και δεν οφείλονται στην έλλειψη πετρελαίου.

Η Δημοτική Αρχή  η οποία αποδεδειγμένα βάζει σε υψηλή προτεραιότητα την ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών και των λαϊκών οικογενειών,  μεριμνά ώστε η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης να συνεχιστεί  με εντατικό ρυθμό δεδομένων των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που δυστυχώς εξακολουθούν να επικρατούν».

Την δική της απάντηση στο θέμα έδωσε, επίσης, με ανακοίνωσή της η Σχολική Επιτροπή, καταγγέλλοντας «ως αβάσιμα και ψευδή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα». Διευκρινίζει, μάλιστα, πως η ίδια «έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε και επάρκεια πετρελαίου να υπάρχει αλλά και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά για την προμήθειά του, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση από το Υπουργείο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΚΛΕΙΣΤΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!