Δήμος Αθηναίων: Αορίστου χρόνου 147 συμβασιούχοι -παρατασιούχοι (απόφαση)

Σε αορίστου χρόνου μετατρέπονται οι συμβάσεις 147 συμβασιούχων -παρατασιούχων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, που, όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο η aftodioikisi.gr, είχαν κερδίσει σχετική δικαστική  ΑΠΟΦΑΣΗ  από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 2395/2019  ΑΠΟΦΑΣΗ του το Δικαστήριο είχε κρίνει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (δικηγόρος ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος) ήταν αορίστου χρόνου από την πρώτη ημέρα που εργάσθηκαν (σ.σ. 2014, 2015)καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, είχε η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι 147 συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο Αθηναίων μέχρι η απόφαση να καταστεί τελεσίδικη (εφετειακή).

Από τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:

-Τον περασμένο Ιανουάριο, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να παραιτηθεί από το πρώτο ένδικο μέσο, την άσκηση έφεσης και

-Χθες έλαβε και την δεύτερη απόφαση: Την παραίτηση και από το δεύτερο ένδικο μέσο που είχε το δικαίωμα να ασκήσει ο δήμος Αθηναίων, την αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Με αυτό τον τρόπο η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους καθίσταται αμετάκλητη και πλέον αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, προκειμένου οι συμβάσεις των 147 να μετατραπούν και τυπικά σε αορίστου χρόνου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, 147 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!