ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης: Γέμισε το δημαρχείο με ΜΑΤ ο «δημοκρατικός» Μπουτάρης

Με άνδρες των ΜΑΤ γέμισε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης η διοίκηση Μπουτάρη, ενώ απαγόρευσε σε δημοσιογράφους να τραβήξουν πλάνα, όπως αναφέρει με καταγγελία της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δυνάμεις των ΜΑτ βρίσκονταν και μέσα στην αίθουσα που διεξαγόταν ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του δήμου.

Αναλυτικά η καταγγελία της Δ.Α.Σ Θεσσαλονίκης είναι η εξής:

«Καταγγέλλουμε την «δημοκρατική» διοίκηση Μπουτάρη που σήμερα ημέρα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου, γέμισε με άνδρες των ΜΑΤ και ασφαλίτες τους διαδρόμους του δημαρχείου.

Ήταν τόση η πρεμούρα του γενικού γραμματέα του δήμου που αρχικά έβαλε δέκα άντρες των ΜΑΤ στην αίθουσα που γινόταν ο διαγωνισμός, ενώ απαγόρευσε στους συναδέλφους της TV100 να πάρουν πλάνα που έδειχναν τα ΜΑΤ να φυλάνε την αίθουσα του διαγωνισμού.

Αυτή η ενέργεια έγινε κάτω από τον φόβο των αντιδράσεων των εργαζομένων για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου. Βέβαια η διοίκηση Μπουτάρη φρόντισε να βάλει τα τσιράκια της στο προεδρείο του ΣΕΔΘ να μην πάρουν απόφαση για κινητοποίηση όπως επανειλημμένα πρότεινε η ΔΑΣ και άλλοι συνάδελφοι. Αυτή η ενέργεια της διοίκησης δείχνει για ακόμη μια φορά ότι είναι αποφασισμένη να περάσει με κάθε τρόπο την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ που θέλει ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με το λαό να πληρώνει περισσότερα και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο.

Καλούμε τους εργαζομένους του δήμου και όλο τον λαό να παλέψει για:

  • Να φύγουν οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Άμεση προμήθεια ανταλλακτικών και άλλων υλικών, απαραίτητων για τη λειτουργία των υπηρεσιών.
  • Καμιά απόλυση- «διαθεσιμότητα» εργαζομένων.

 Γραμματεία της ΔΑΣ

29/11/2013»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΑΤ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!