δ-ζαχάρως-στην-ολομέλεια-του-στε-θα-κρ-177928
ΔΗΜΟΙ | 06.03.2015 | 13:02

Δ. Ζαχάρως: Στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα κριθούν οι εκλογές

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεδρίασε χθες, όπως ήταν προγραμματισμένο το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από τις δύο απανωτές αναβολές, τη μία στο τέλος του προηγούμενου μήνα και τη μία μόλις την περασμένη εβδομάδα. Το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου είναι αυτό που εξετάζει τις προσφυγές και τις ενστάσεις των δύο παρατάξεων του Δήμου Ζαχάρως της «Δυναμικής Πρωτοβουλίας» που ηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές ο Π. Χρονόπουλος και της «ΝΕ.ΔΑ» που ηγήθηκε ο Κ. Αλεξανδρόπουλος.

Οι συνήγοροι των δύο πλευρών ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους  και σύμφωνα με τον Εισηγητή, τον δικαστή δηλαδή που έχει αναλάβει να παρακολουθεί την υπόθεση, ώστε να γνωμοδοτήσει σχετικά στο Σώμα, όλα τα ενδεχόμενα- ακόμη και εκείνο της προσφυγής ξανά σε κάλπες- παραμένουν ανοιχτά.

Το τοπίο όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε περίπου ένα μήνα, όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου το Τμήμα. Και πάλι όμως, όπως επισημαίνουν έγκριτοι νομικοί, μπορεί να μην υπάρχει τελική απόφαση, αφού θεωρείται πιθανό η υπόθεση να παραπεμφθεί στην  Ολομέλεια του ΣτΕ, λόγω της σοβαρότητάς της. Σ’ αυτό το σενάριο, η έκδοση τελικής απόφασης θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο και το… σήριαλ θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ακόμη δύο με τρεις μήνες.

Πρακτική των δικαστών του ΣτΕ είναι να τάσσονται υπέρ της άποψης του Εισηγητή, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιστατικά που το δικαστήριο πήρε αντίθετη απόφαση σε σχέση με την εισήγηση, γεγονός που αφήνει και αυτό όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Άλλωστε πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη που είναι σε εξέλιξη, και κανείς δε θα πρέπει να προτρέχει για την τελική έκβασή της, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά και τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος.

Όποια και αν είναι η τελική έκβαση της δίκης, θα πρέπει η δικαιοσύνη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, για να μην υπάρχουν «σκιές» πάνω από ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο και να μπορέσουν όλοι μαζί οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αντιδήμαρχοι να εργαστούν απρόσκοπτα για το καλό όλων των πολιτών της Ζαχάρως, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις. Όλοι συμφωνούν άλλωστε πως η ανάπτυξη της περιοχής και τα σοβαρά θέματα του δήμου υπερβαίνουν πρόσωπα και παρατάξεις.

Πηγή: patrisnews.com

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.