Δ. Θεσσαλονίκης: Σφοδρές αντιδράσεις για την εμφάνιση Παπαγεωργόπουλου στη Δημοτική Τηλεόραση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου μετά την αποφυλάκιση του, σε εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης που θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή,

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι ένας εκ των τεσσάρων καλεσμένων της εκπομπής «de profundis» που θα είναι αφιερωμένη στην Δικαιοσύνη. Εκτός από τον ίδιο αναμένεται να μιλήσουν επίσης οι: Γρηγόρης Καλφέλης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, πρώην Βουλευτής και Χάρης Βεργούλης, δικηγόρος.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ Μηνά Σαμαντζίδη που υπογράφουν οι παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Μαζί», «Οικολογία Αλληλεγγύη» και μέλη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση «καταδεικνύει τα ιδιοτελή κίνητρα της πρόσκλησης του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι η προσπάθεια απονεύρωσης των αντανακλαστικών των συμπολιτών μας και απενοχοποίησης στο συλλογικό υποσυνείδητο των Θεσσαλονικέων ενός τέως δημάρχου, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία και τελεσίδικα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η τωρινή Δημοτική Αρχή και η εποπτευόμενη από αυτήν ΔΕΠΘΕ, φέρουν ακέραιη την ευθύνη, είτε είναι σε γνώση τους, είτε ανέχονται τη συμμετοχή αυτή, εάν δεν την παρακίνησαν κιόλας προς τήρηση αθέμιτων υποσχέσεων και συνακόλουθη εκπλήρωση παρόμοιων δεσμεύσεων.

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν ξεχνούν και ούτε θέλουν να ξεχάσουν τη μαύρη περίοδο του συγκεκριμένου προσώπου και το γεγονός ότι ο Δήμος από δικά μας χρήματα ξεπληρώνει ακόμα τις αμαρτίες της θητείας του, επιβαρύνοντας όλους μας.

Είναι, λοιπόν, ηθικά και πολιτικά ανεπίτρεπτο η Δημοτική Τηλεόραση, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους δημότες, να καλεί ένα πρόσωπο που συνήργησε στο να υπεξαιρεθεί δημόσιο χρήμα», αναφέρει η επιστολή.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης»:

«Η απόφαση της Δημοτικής Τηλεόρασης (TV100) να προσκαλέσει σε εκπομπή της (με θέμα, μάλιστα, τη Δικαιοσύνη!), τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αποτελεί, αναμφίβολα, μια λογικά αδιανόητη, ηθικά
προκλητική και πολιτικά προσβλητική για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ενέργεια.

Χωρίς καμία διάθεση εμπάθειας ή εκδικητικότητας προς το πρόσωπο του πρόωρα αποφυλακισμένου τέως δημάρχου, και με αποκλειστικό γνώμονα τις αμετάκλητες και τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, θεωρούμε πως η απόφαση αυτή βαρύνει ευθέως τη διοίκηση του Δήμου που εποπτεύει τη ΔΕΠΘΕ και στιγματίζει αρνητικά, από πολύ νωρίς, τη θητεία του σημερινού δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα τελευταία χρόνια, έχει επιβαρυνθεί με ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος που αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους
πολίτες, στην προσπάθειά του να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» που προέκυψε και από την «απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση του δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία» και τη «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια» του κ. Παπαγεωργόπουλου (όπως αποφάσισαν ο Άρειος Πάγος και το Εφετείο  Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα).

Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», ζητά από τον δήμαρχο και τη Διεύθυνση της TV 100 τη ματαίωση της προβολής της συγκεκριμένης εκπομπής, γιατί αποτελεί μια αδιανόητη πολιτική και ηθική πρόκληση, που προσβάλει την πόλη και σηματοδοτεί, αναμφίβολα, την απόπειρα επιστροφής σε ένα αδιαφανές και σκοτεινό παρελθόν, από το οποίο είχε απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΠΟΜΠΗ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]