Οριστικά έκπτωτος ο δήμαρχος Γόρτυνας -Απορρίφθηκε η προσφυγή του

Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Μιχάλη Κοκολάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί δήμαρχος Γόρτυνας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αλλά είχε κηρυχθεί έκπτωτος, καθώς είχε εργολαβικές σχέσεις με τον Δήμο Γόρτυνας από πριν και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου είχε κηρύξει προσωρινά έκπτωτο τον Μ. Κοκολάκη, κάνοντας αποδεκτή την ένσταση την οποία είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σχοιναράκη, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του κ. Κοκολάκη επί της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Στην ένσταση την οποία είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και όχι κατά την προεκλογική περίοδο, τόνιζε ότι ο Μ. Κοκολάκης είχε εργολαβικές σχέσεις με τον Δήμο Γόρτυνας και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, σκεπτικό που έκανε δεκτό το Πρωτοδικείο Ηρακλείου αλλά καθώς φάινεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας και συνεπώς χάνει τον δημαρχιακό θώκο.

Σημειώνεται ότι προσωρινός δήμαρχος Γόρτυνας είναι ο Λευτέρης Κοκολάκης (δημοτικός σύμβουλος και εξάδελφος του Μιχάλη Κοκολάκη) ο οποίος είχε τοποθετηθεί μετά από σχετική συνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΟΡΤΥΝΑ, ΚΟΚΚΟΛΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!