Δ.Θεσσαλονίκης: Μπουτάρης κατά ΔΣ-Νέα επιχείρηση απόλυσης 192 συμβασιούχων μέσω Αποκεντρωμένης (έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

Δ.Θεσσαλονίκης: Μπουτάρης κατά ΔΣ-Νέα επιχείρηση απόλυσης 192 συμβασιούχων μέσω Αποκεντρωμένης (έγγραφο)

Δεν το βάζει κάτω ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και μετά την δεινή ήττα που υπέστη προ ενός μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την  παραίτηση του δήμου από τα ένδικα μέσα για τους 192, τώρα προσφεύγει (ΠΡΟΣΦΥΓΗ) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του και, ως εκ τούτου, οι συμβασιούχοι να κινδυνεύουν με απόλυση.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που στάλθηκε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Μπουτάρης διαβιβάζει την συγκεκριμένη υπ’ αριθμόν 576/15.4.2019 απόφαση του ΔΣ στην ΑΔ για έλεγχο νομιμότητας, επιχειρηματολογώντας σε τέσσερις σελίδες για ποιο λόγο πρέπει να ακυρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, δεν απαιτείται έλεγχος νομιμότητας απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα που συζητούνται εκτός ημερησίας διάταξης.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι η προσφυγή του απερχόμενου δημάρχου, έγινε στα όρια (ή εκτός ορίων;) της προθεσμίας που δίνει ο νόμος (15 ημέρες μετά την δημοσίευση της απόφαση στη Διαύγεια), με τον νομικό σύμβουλο του δήμου να ειδοποιείται σήμερα εσπευσμένα, ενώ ετοιμαζόταν να καταθέσει στο Δικαστήριο αίτηση για απόσυρση της έφεσης κατά των 192, να μην το κάνει έως ότου αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!