Δ.Θεσσαλονίκης: Μονιμοποιούνται 192 συμβασιούχοι -Δεινή ήττα Μπουτάρη (βίντεο)

Σε μία ακόμη δεινή ήττα οδηγήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Αν και επέμεινε έως το τέλος να μην αποσυρθεί η έφεση για τους 192 συμβασιούχους του δήμου, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα, το ΔΣ, ακολουθώντας και τις σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιών που «άδειαζαν» τον δήμαρχο, αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή, την παραίτηση του δήμου από τα ένδικα μέσα, γεγονός το οποίο οδήγησε τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην αίθουσα να ξεσπάσουν σε έντονα χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι κατά της απόφασης ψήφισαν μόνο οι: Άννα Αγγελίδου, Νίκος Φωτίου, Αλέξανδρος Άγιος και Σίμος Μπενσασσών.

Αντίθετα, υπέρ της παραμονής των εργαζομένων τάχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης αλλά και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Πέτρος Λεκάκης.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοίγει ο δρόμος για την μονιμοποίηση των 192 συμβασιούχων του δήμου.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των 192 συμβασιούχων Χρήστος Νικολιτσόπουλος αναφέρει τα εξής:  «Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης να παραιτηθεί από την άσκηση ενδίκων μέσων αποτελεί μια μεγάλη νίκη των 192 εργαζομένων.

Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας τους  και ταυτόχρονα  συμπληρώνονται κενά στον τομέα καθαριότητας. Ήταν παράλληλα νίκη ενάντια σε όσους επιμένουν στην ντροπιαστική διατήρηση  της ελαστικής εργασίας στον Δήμο.

Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δίνουν τον αγώνα τους έστω και αν οι πιθανότητες δικαστικής επιτυχίας  στην μνημονιακή Ελλάδα είναι μικρές.

Η εξάντληση κάθε δυνατότητας που παρέχει το σύστημα, χωρίς ψευδαισθήσεις όμως και ο συνδυασμός συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών αγώνων μπορεί να περιορίσει  ή και να εξαλείψει το φαινόμενο της «ελαστικής απασχόλησης».

Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι ο χειρότερος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται…», καταλήγει ο κ. Νικολιτσόπουλος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, 192 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΕΙΝΗ ΗΤΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!