Δ. Πατρέων: Στο πλευρό των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε εκ νέου σήμερα στο πλευρό των εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στην εργασία τους.

Ο Κώστας Πελετίδης πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, για να τους υποστηρίξει. Ο Δήμαρχος είπε στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί από τη Δημοτική Αρχή και στην κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσφέρουν εργασία σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και των Νομικών Προσώπων του και αν τη Δευτέρα βρεθούν χωρίς εργασία, οι δημοτικές υπηρεσίες κινδυνεύουν να υπολειτουργήσουν και το δημοτικό έργο να μην προχωρήσει.

Επίσης ανέφερε ότι με το σημερινό καθεστώς που ισχύει για την κοινωφελή εργασία, αν δεν δοθεί παράταση οι εργαζόμενοι υφίστανται μεγάλη αδικία, αφού δεν μπορούν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας. Όπως σημείωσε, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η παράταση είναι αναγκαία. Τέλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται να έχουν μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και ο δήμος στηρίζει αυτό το δικαίωμά τους.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να εκδοθεί αργά σήμερα το μεσημέρι. Τον Δήμαρχο στο δικαστήριο συνόδευε αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εργαζόμενοι. Απευθυνόμενος προς αυτούς ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τη συνάντηση και σημείωσε: «Σε κάθε περίπτωση με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΛΕΥΡΟ, ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!