Δημόσιο: Manager στα υπουργεία, σύνδεση κινητικότητας-προσλήψεων, αλλαγές στο ΑΣΕΠ (ν/σ)

Την τοποθέτηση manager στα υπουργεία, της σύνδεσης της κινητικότητας με τις προσλήψεις αλλά και αλλαγές στον νόμο 2190/94 (Πεπονή) για το ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης», που όπως, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος, προωθείται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υΠΕΣ «υιοθετούμε ένα σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το οποίο αξιοποιεί σημαντικά την εμπειρία από την εφαρμογή του προηγούμενου συστήματος εισάγοντας στοιχεία τα οποία αναμένεται να εξισορροπήσουν εντοπισμένα προβλήματα. Στόχος μας οι Γενικοί Διευθυντές, αλλά και οι υπόλοιποι προϊστάμενοι των θέσεων ευθύνης, των υπουργείων να έχουν προσόντα manager για να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το 40-25-35 που ισχύει σήμερα για τυπικά προσόντα, εργασιακή εμπειρία και συνέντευξη αντίστοιχα θα αλλάξει υπέρ της εργασιακής εμπειρία, καθότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο πολλοί αξιόλογοι υποψήφιοι κόβονται πριν φτάσουν καν στην διαδικασία της συνέντευξης.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο επαγγελματισμός στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης πρέπει να γίνει κανόνας, καθώς έτσι οι υπηρεσίες θα λειτουργούν αποδοτικότερα και το θετικό τους αποτέλεσμα θα αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών και της κοινωνίας. Αυτό απαιτεί συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων μέσω της επανακατάρτισης, επιμόρφωσης της απόκτησης νέων ψηφιακών δεξιοτήτων, της αξιολόγησης και της επιβράβευσής του.

Αλλαγές στο ΑΣΕΠ & συνδεση κινητικότητας με προσλήψεις

Σύμφωνα με τον υΠΕΣ «ο νόμος 2190/1994 που είναι ένας καταξιωμένος στη συνείδηση της κοινωνίας, ένας νόμος που εμπέδωσε το αίσθημα της αντικειμενικότητας στη διαδικασία των προσλήψεων, χρειάζεται αναμφίβολα εκσυγχρονισμό. Η αντικειμενικότητα θα διατηρηθεί αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα. Προχωράμε στην βελτίωση του Νόμου 2190/1994, και όχι στο ξήλωμά του όπως ανεπιτυχώς έγραψαν κάποιοι, με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών πρόσληψης, καθώς επίσης και την ενίσχυση της επιχειρησιακής και οργανωτικής λειτουργίας του ΑΣΕΠ. Ορισμένα πρώτα μέτρα τα παίρνουμε τώρα, με τον νόμο που ψηφίζουμε στη Βουλή, στο νόμο που αναφέρθηκα προηγουμένως ότι εγκρίθηκε χθες από τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Θοδωρικάκος, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, προανήγγειλε τη σύνδεση της κινητικότητας με τις προσλήψεις:  «Για πρώτη φορά συνδέουμε το σύστημα της κινητικότητας με τις διαδικασίες πρόσληψης ώστε να διασφαλίζεται η συμπληρωματικότητα και η συνάφεια των σχετικών αιτημάτων των φορέων. Το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα αποτελεί προστιθέμενη αξία αλλά και καθοριστικό παράγοντα για την εξασφάλιση της επιτυχίας και θέτει τις ισχυρές βάσεις για την πραγματοποίηση των στρατηγικών σχεδίων του κάθε φορέα», κατέληξε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, MANAGER, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]