Πελετίδης: Έβαλε τέλος στην υποχρεωτική προσευχή σε βρεφοκομείο και παιδικούς σταθμούς

Τέλος στην υποχρεωτική προσευχή στο δημοτικό βρεφοκομείο και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έβαλε η δημοτική αρχή της Πάτρας.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με ερώτησή του προς τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Χαράλαμπος Στανίτσας στην ερώτηση που υπέβαλε προς τον δήμαρχο ζητούσε να πληροφορηθεί «αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή» και «αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους».

Πηγές του Δήμου Πατρέων σημείωσαν στο thebest.gr ότι από πλευράς δημοτικής αρχής αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η προσευχή μια και δεν έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο θρήσκευμα. Ανέφεραν ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες γονέων για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσευχής στο Βρεφοκομείο και πως στον κανονισμό του Βρεφοκομείου και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν προβλέπεται η τέλεση της προσευχής, ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε την τήρηση του κανονισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!