Δ. Φυλής: Στηρίζει την τοπική οικονομία με τη δημιουργία Βοτανικού και Μελισσοκομικού Πάρκου στην Πάρνηθα

Σε συνάντηση εργασίας, με στόχο τη δημιουργία Μελισσοκομικού και Βοτανικού Πάρκου στους ορεινούς όγκους του Δήμου Φυλής, συμμετείχε, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις του ANEL Honey Park, στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ειδικοί του χώρου και πιο συγκεκριμένα οι Δρ. Ελένη Μαλούπα (Διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωση και Φυτογενετικών Πόρων), Δρ. Φανή Χατζήνα Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων και υπεύθυνος των μελισσοκομικών εγκαταστάσεων  ΑΝΕΛ- STANDART, Anel Honey Park Ελευθέριος Παντελάκης  και η Aρχιτέκτων Tοπίου. κ. Μαρίνα Παναγιωτίδου (Msc).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”, με στόχο τη δημιουργία Βοτανικού Πάρκου, Μελισσοκομικού Πάρκου και ανάπτυξης χώρων πιλοτικής εφαρμογής της μελισσοκομίας και των αρωματικών φυτών. Επίσης, η υποστήριξη μέσω της επιμόρφωσης, δράσεων σχετικών με τη βιοποικιλότητα, τη μέλισσα και το περιβάλλον με τελικό στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των πολιτών του Δήμου Φυλής.

Μέσα στους επόμενους μήνες προβλέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ενδιαφερόμενων πολιτών αλλά και η διαμόρφωση πιλοτικά πάρκου βιοποικιλότητας και προστασίας της μέλισσας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]