δ-αθηναίων-δημοτική-σύμβουλος-βάλλε-1594134
ΔΗΜΟΙ | 03.06.2026 | 16:09

Δ. Αθηναίων: Δημοτική σύμβουλος “βάλλει” κατά της Καρυστιανού και γνωστού συνεργάτη της

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Απασφάλισε” κατά της Μαρίας Καρυστιανού και γνωστού συνεργάτη της Στράτου Σιουρδάκη η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Αθήνα ΜΑΣ” Ελένη Παπαδοπούλου, με αφορμή μια ανάρτηση στήριξης του μέλους της “Ελπίδας για τη Δημοκρατία” προς τους διαμένοντες στις Προσφυγικές κατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιουρδάκης, μεταξύ άλλων πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη, δημοσίευσε ένα σχετικό βίντεο με το οποίο δήλωσε την στήριξή του προς τους απεργούς πείνας δίνοντας τους βήμα για να εκφράσουν τις θέσεις της Επιτροπής των Κατοίκων ως προς την αναπαλάιωση της όψης από Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με πόρους των κατοίκων, χωρίς να δαπανηθούν δημόσιοι πόροι.

Η δημοτική σύμβουλος σημειώνει σε δική της ανάρτηση ως προς το συνεργατή της κας. Καρυστιανού πως “ο κύριος αυτός ανέβασε ένα βίντεο στήριξης στην κατάληψη των προσφυγικών και στους απεργούς πείνας” συμπληρώνοντας πως “η κοπέλα απεργός πείνας είναι μία εξ όσων μπούκαραν στο συμβούλιο κουνώντας τη σημαία της αναρχίας“.

Η ίδια αναφέρει πως ο κ. Σιουρδάκης στηρίζει την καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας εμποδίζοντας τη δημιουργία κοινωνικών κατοικιών και ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών του Αγ. Σάββα, αλλά και την διεκδίκηση των αιτημάτων τους με τις μεθόδους του τραμπουκισμού και της διακοπής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Εν συνεχεία, η κα. Παπαδοπούλου συνδέει τη σιωπή της Μαρίας Καρυστιανού για το θέμα ως στήριξη του συνεργάτη της. “Αυτά στηρίζει ο κ. Σιουρδάκης. Όταν βασικός σου συνεργάτης στηρίζει αυτό το πράγμα δημόσια και εσύ δεν παίρνεις θέση σημαίνει ότι το στηρίζεις και εσύ. Αυτή είναι η ελπίδα. Η κατάληψη” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έπειτα εξαπέλυσε “πυρά” ως προς την ιδεολογική κατεύθυνση του νέου πολιτικού εγχειρήματος υποστηρίζοντας τον αριστερό χαρακτήρα που το διέπει.
“Δεν έβγαλε μιλιά για την βεβήλωση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν είπε τίποτα στον στενό της συνεργάτη για τη στήριξη του σε μία από τις πιο σκληρές καταλήψεις της Αθήνας, η ιδρυτική της διακήρυξη δεν περιέχει ούτε μία λέξη για τους λαθρομετανάστες, σαν να μην είναι τεράστιο πρόβλημα. Έτσι προφανώς αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο των λέξεων “δημοκρατία, δικαιοσύνη και ισότητα”. Οπως ακριβώς το αντιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΑΣ ή όπως λένε τις αριστερές συνιστώσες τέλος πάντων. Γελώ με όσους την λένε ακροδεξιά. Αριστερά και πέρα είναι η κα Καρυστιανού. Οποιος έχει διαβάσει αριστερούς αναγνωρίζει αμέσως τι αέρας φυσά στη διακήρυξη” σημείωσε μεταξύ άλλων.
Και κατέληξε αναφέροντας: “Η χώρα δεν έχει ανάγκη από Τσίπρες και τους κλώνους του. Σοβαρότητα ζητά ο κόσμος. Αυτό δεν είναι σοβαρότητα”.
Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση: