Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Μείωση στα ανταποδοτικά τέλη το 2013

Τη μείωση κατά 6% των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας σε όλο το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Τα δημοτικά τέλη διαμορφώνονται (μειώνονται) ως εξής:

  • Έτος 2012 στις κατοικίες 1,76 ευρώ το τ.μ. και στα καταστήματα 3,69 ευρώ το τ.μ.
  • Έτος 2013 στις κατοικίες 1,65 ευρώ το τ.μ. και στα καταστήματα 3,47 ευρώ το τ.μ.

«Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Το έτος 2011 μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης 18% στα σπίτια και 20% στα καταστήματα και τα εναρμονίσαμε με τα δημοτικά τέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων. Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κτλ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών. Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%», σημειώνει σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!