Δ.Σ. Αμπελοκήπων: Μας ρίχνετε στο σκοτάδι ελλείψει πόρων για ηλεκτροφωτισμό

Tην έντονη διαμαρτυρία του για το δυσβάστακτο πλέον κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού εκφράζει, με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης., υπογραμμίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να πέσει η πόλη στο σκοτάδι λόγω ελλείψης κονδυλίων για το δημοτικό φωτισμό.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συσκότισης στο οδικό δίκτυο που μεταφέρθηκε στους δήμους, χωρίς ταυτόχρονα να μεταφερθούν οι απαραίτητοι πόροι για την αντιμετώπιση της δαπάνης συντήρησης του καθώς επίσης και της δαπάνης ηλεκτροφωτισμού. Καλούμε την Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ να δούνε με προσοχή και άμεσα να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα», σημειώνει στο ψήφισμά του για τον ηλεκτροφωτισμό.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Προϋπολογισμό

Στο μεταξύ, με έτερο ψήφισμά του, εκφράζει τη πλήρη διαφωνία του με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το σύνολο των πολιτών και για τις νέες περικοπές στις αποδόσεις στους δήμους, ύψους 1.732 εκατ. ευρώ.

«Περικοπές που προστίθενται στις ήδη τεράστιες μειώσεις, 60%, που έχουν υποστεί τα έσοδα των δήμων τα τελευταία τρία χρόνια και οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών και σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ’ επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δομών των δήμων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!