Δ. Αίγινας: Ανασφάλιστα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας - Σωροί σκουπιδιών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
19
Μάι
Back

Δ. Αίγινας: Ανασφάλιστα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Σωροί σκουπιδιών

Την έντονη αντίδραση των μονίμων κατοίκων, αλλά και των παραθεριστών της Αίγινας έχει προκαλέσει η παύση της αποκομιδής απορριμμάτων στην περιφέρεια του νησιού, με τους όγκους των σκουπιδιών να βαίνουν αυξανόμενοι στις άκριες των δρόμων, μετά και την απεργία – την προηγούμενη εβδομάδα- της ΠΟΕ -ΟΤΑ.

Το παραπάνω γεγονός οφείλεται στην ύπαρξη οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, τα οποία όχι μόνον δεν έχουν περάσει, όπως προβλέπεται, από ΚΤΕΟ, αλλά και συνέχιζαν να εκτελούν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια ανασφάλιστα, μέχρι τις προηγούμενες ημέρες να ελεγχθούν από την οικεία Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.

Η Αίγινα, όπως είναι γνωστό, αναγκάζεται να μεταφέρει τα απορρίμματα με τράκτορες μέσω επιβατηγών πλοίων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Γεννίτσαρης σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις σακούλες που βγάζουν στους κάδους, καταγγέλλοντας όσους βρίσκουν αυτές τις ημέρες πρόσφορο έδαφος για να κατεβάσουν ογκώδη αντικείμενα εκατέρωθεν των υπερχειλισμένων κάδων.

Μάλιστα, ο κ. Γεννίτσαρης καταδεικνύει για την αργοπορία επίλυσης του προβλήματος την Οικονομική Επιτροπή. Όπως σημείωσε σε δήλωσή του στο aeginaportal.gr, η κατάσταση με τα σκουπίδια θα ομαλοποιηθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Πηγές της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι η αποκάλυψη για την ύπαρξη ανασφάλιστων οχημάτων καθαριότητας έχει προκαλέσει σύγχυση και τριγμούς εντός της Δημοτικής Αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 20:00 συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας με θέμα:

Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για κατάρτιση νέων συμβάσεων για την απασχόληση προσωπικού σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!