Ανοιχτή Πόλη: Καταγγέλλει το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της στέγης του προγράμματος “συνΑθηνά”

Το κλείσιμο της στέγης του προγράμματος “συνΑθηνά» με απόφαση της δημοτικής αρχής χωρίς καμία προειδοποίηση, καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

Πριν από λίγες μέρες, η δημοτική αρχή έκλεισε αιφνιδιαστικά τη στέγη του προγράμματος “συνΑθηνά” απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά αποδίδοντας τον χώρο στη Δημοτική Αστυνομία. Η στέγη συνΑθηνά λειτουργούσε από το 2013 ως μια ανοιχτή υποδομή για τη χωροθέτηση δράσεων αλληλεγγύης και ενημέρωσης, εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα οργανώσεις και συλλογικότητες. Από το ξεκίνημά της, η στέγη φιλοξένησε εκατοντάδες δράσεις, κάποιες από τις οποίες είχαν τακτικό χαρακτήρα, αποτελώντας μεταξύ άλλων κι ένα σημείο βοήθειας και παρηγοριάς για δεκάδες άστεγους και ευάλωτους συμπολίτες μας.

Το κλείσιμο της στέγης, το οποίο έγινε εντελώς απροειδοποίητα και εν κρυπτώ, χωρίς καμία διαβούλευση, ενημέρωση ή αναζήτηση εναλλακτικών, στέλνει ένα σήμα αλαζονείας και περιφρόνησης, όχι μόνο για τους ευάλωτους ανθρώπους που ο χώρος αυτός εξυπηρετούσε, αλλά και για τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνταν εκεί, και για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Αθηναίων. Είναι ενδεικτικό ότι, όταν ως Ανοιχτή Πόλη θέσαμε το ζήτημα στην πρόσφατη συνεδρίαση (29/6) του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πήραμε από τη δημοτική αρχή καμία απολύτως απάντηση, ούτε για το σκεπτικό της απόφασης, ούτε για το μέλλον της στέγης έστω σε κάποιον άλλο χώρο.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει αυτή την απόφαση. Στεκόμαστε στο πλάι των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που με τη δράση τους προσφέρουν στους αδύναμους και ζωντανεύουν την Αθήνα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΤΟΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]