Σε τροχιά ανόδου κι διεθνούς επέκτασης ο όμιλος Σαράντη

Με αισιοδοξία ατενίζει τη χρονιά ο όμιλος Σαράντη σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο κ. Κώστας  Ροζακέας CFO & Deputy  CEO και η κυρία Ελένη Παππά Investor Relations Manag er χτες μιλώντας στα μέλη τη  Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας η πτώση της ζήτησης δεν επηρέασε την εταιρία ενώ παράλληλα σχεδιάζονται επεκτάσεις σε νέες αγορές.
Μάλιστα ο Κώστας  Ροζακέας σημείωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα κριθεί η θετική κατάληξη μιας ενδεχόμενης ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα ο όμιλος  βρίσκεται  σε διαπραγματεύσεις με την  πορτογαλική εταιρεία Sanae , για  να βάλει κωδικούς  του ομίλου Σαράντη  στα ράφια  της. Η πορτογαλική εταιρία σημειώνεται ότι ελέγχει το 52% της αγοράς.  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εφόσον κλείσει η συμφωνία τα προϊόντα Noxzema που  θα παράγονται στο εργοστάσιο στην Ελλάδα από το 2018θα πωλούνται και στην Πορτογαλία. Για να γίνει αυτό θα απαιτηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους  7 με  εκατ. ευρώ. 
Σημειώνεται ότι το brand Noxzema  εντάχθηκε  στον όμιλο  το 2015  και εμφανίζει  αύξηση  των πωλήσεων  κατά 40% – 45%  στην Ελλάδα αλλά και  ισχυρή  ανάπτυξη  στις  υπόλοιπες αγορές.  Να σημειωθεί ότι σήμερα το εργοστάσιο στα  Οινόφυτα  είναι σε πλήρη απασχόληση καθώς εργάζονται και οι τρείς βάρδιες.
Τα οικονομικά αποτελέσματα
Σε σχέση με τον στόχο για το τζίρο του 2017, αυτός ανέρχεται  στα 353 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 7,3%. Τα δα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 39,59 εκατ. ευρώ  αυξημένα  κατά 11,2%.Τη χρονιά που πέρασε τόσο η Ελλάδα, όσο και οι ξένες χώρες του Ομίλου παρουσίασαν αξιοσημείωτη άνοδο πωλήσεων της τάξης του 16,77% στα 119,76 εκ., απόδοση εντυπωσιακή συγκριτικά με την τάση του δείκτη του λιανικού εμπορίου. Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν 63,60% του συνόλου των πωλήσεων του Ομίλου, σημείωσαν άνοδο κατά 18,76% στα 209,26 εκατ.  ευρώ από 176,20 εκατ. πέρυσι.
Αμφισβήτηση για το εγχείρημα Σκλαβενίτη
Αναφερόμενος στη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπολου ο κ. Κώστας Ροζακέας εξέφρασε αμφιβολίες για την πορεία της. Σημείωσε ότι θα επαναφέρει το πραγματικό πρόβλημα στην αγορά  καθώς οι αλυσίδες σουπερ μάρκετ διατηρούν τα ίδια σε αριθμό καταστήματα την ώρα που τα τελευταία οκτώ χρόνια χάθηκε  το 25%  του ΑΕΠ και  το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε ως  45%. Ο ίδιος ανέφερε ότι  κάποιος θα μείνει με τον «μουτζούρη» στο χέρι  ενώ μέχρι πρόσφατα  με την έξοδο από την αγορά του ομίλου Μαρινόπουλου  είχε  βρει μια ισορροπία. Σήμερα θα αναζητηθεί  μία  νέα ισορροπία στην αγορά των σουπερ μάρκετ και πολύ πιθανόν να φέρει ανατροπές. Ο ίδιος τόνισε  ότι δεν πιστεύει το νέο σχήμα και διευκρίνισε όμως ότι ο όμιλος  έχει συνεργασία με τον Σκλαβενίτη  και βρίσκεται πολύ κοντά  στη οριστικοποίηση της εμπορικής συμφωνίας.
 
Γιώργος Αλεξάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ, ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!