Σαφάρι από εφορίες για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ανασφάλιστα ΙΧ

Στα μέσα Μαϊου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων ΙΧ καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει προτεραιότητα στον εντοπισμό όσων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας την περίοδο 2013-2016.

Μέσω αυτού του ελέγχου θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί και ποια από τα οχήματα είναι ανασφάλιστα. Τα ευρήματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο ώστε να ενημερωθούν πρώτα αυτοί που έχουν εντοπιστεί και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης του ευρήματος ή διαφωνίας.

Αν και λόγω της απουσίας διασταύρωσης των στοιχείων ο ακριβής αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων δεν μπορεί να υπολογιστεί, εκτιμάται πως είναι υψηλός και ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες

Ο νόμος που προβλέπει τη διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ψηφίστηκε το 2013 και παραμένει ανενεργός μέχρι σήμερα.

Τώρα ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων υπόσχεται ότι ο νόμος θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Μάιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΙΧ, ΑΠΛΗΡΩΤΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!