Προς παραμονή της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ασύμφορη τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, κρίνεται η μεταφορά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-Helexpo στη Σίνδο καθώς για  το σκοπό αυτό απαιτείται το απαγορευτικό ποσό των 300 εκ ευρώ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη της ΔΕΘ-Helexpo, που παρουσιάστηκε σήμερα σε φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Η μελέτη εξέτασε και το σενάρια μετεγκατάστασης στη Σίνδο αλλά και της ανάπλασης του χώρου που στεγάζει σήμερα την έκθεση.  Η επιλογή της μετεγκατάστασης στη Σίνδο απαιτεί περίπου 300 εκ ευρώ.    Το κόστος της ανάπλασης των υφιστάμενων εκθεσιακών και συνεδριακών υποδομών ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος -μαζί με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου και υποστηρικτικών υποδομών- υπολογίζεται σε 125 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, ο εκσυγχρονισμός των εκθεσιακών και συνεδριακών υποδομών της Θεσσαλονίκης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη όχι μόνο της εκθεσιακής δραστηριότητας αλλά και της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

«Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΘ-Helexpo θεωρεί ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και πως οι τελικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα. Το θέμα που επί χρόνια απασχόλησε την τοπική κοινωνία και τις εκάστοτε διοικήσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα ήρθε η ώρα να κλείσει […] Μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών σε ένα σχήμα, ανοίγει ένας νέος κύκλος, στον οποίο κορυφαία θέση κατέχει το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των εκθεσιακών υποδομών της πόλης. Σε αυτή την καινούρια προσπάθεια η ΔΕΘ-Helexpo θέλει συμμέτοχους τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΘ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση