Προχωρά το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Προχωρά, μετά τη δημοσίευση της  Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων  που θα μαζί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα  συνεπενδύσουν τα κεφάλαιά τους για τη δημιουργία του, το  Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ).

Το Ταμείο δημιουργείται προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θα διευκολύνει την πρόσβαση των παραγωγών  στη δανειοδότηση με τα χαμηλότερα, της τραπεζικής αγοράς, επιτόκια.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα επιλεγούν, θα πρέπει να επενδύσουν ίδια κεφάλαια, τα οποία μαζί με τα κεφάλαια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, θα διαμορφώσουν συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253 εκατ. ευρώ.

Με τα κεφάλαια αυτά, μέσω του ΤΑΕ, θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες που επενδύουν στα Σχέδια Βελτίωσης , σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!