Εφορία: «Βροχή» κατασχέσεων -Δεσμεύονται 700 λογαριασμοί τη μέρα - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Εφορία: «Βροχή» κατασχέσεων -Δεσμεύονται 700 λογαριασμοί τη μέρα

Με «βροχή» κατασχέσεων προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Δημόσιο την ταχεία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς πλέον ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σε καθημερινή βάση το Δημόσιο προχωράει σε 700 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Μέσω του μπαράζ των κατασχέσεων σε 971.508 οφειλέτες αλλά και των ρυθμίσεων που είναι σε ισχύ, η φορολογική διοίκηση κατάφερε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου να εισπράξει 3,14 δισ. ευρώ. Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνον από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά με τον ρυθμό των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων που επιβάλλονται, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εισπραχθούν συνολικά περισσότερα από 5 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως, μόνο στη διάρκεια του Αυγούστου -και πριν ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ- οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν φόρους 1 δισ. ευρώ. Έτσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ‘‘σκαρφάλωσαν’’ στα 8,551 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους. Από το 1,068 δισ. που δεν πληρώθηκε τον Αύγουστο, τα 938 εκατ. ευρώ είναι φόροι που δεν κατέβαλαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Συνολικά, 3,8 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν πάνω από 98 δισ. ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!