Δήμαρχος κατά Λιβάνιου: Απαράδεκτα τα στοιχεία για τις επιδόσεις των δήμων
“Τέτοιες διαδικασίες δεν είναι σοβαρές, τα στοιχεία είναι απαράδεκτα”. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζεύκλης απαντώντας στα “πυρά” του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Γιώργου Μαγιάγκα, με αφορμή τη συζήτηση για την κατάταξη του του Δήμου στον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, ο Μαγιάγκας έφερε στο προσκήνιο τα ετήσια στοιχεία επιδόσεων, σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Βοΐου εμφανίζεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα στους 13 δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο ίδιος ζήτησε εξηγήσεις για για τους χαμηλούς δείκτες, διερωτώμενος γιατί ο Δήμος υστερεί τόσο σημαντικά σε σχέση με τους γείτονές του, ενώ ανταπαντώντας στις αιτιάσεις της συμπολίτευσης σε αιχμηρό τόνο, ο κ. Μαγιάγκας τόνισε πως «ο δήμαρχος ψεύδεται και όχι το Υπουργείο», ενώ συμπλήρωσε δηκτικά: «Είμαστε πρώτοι μόνο στις απευθείας αναθέσεις».
“Τα στοιχεία είναι απαράδεκτα”
Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, απαντώντας στην αντιπολίτευση στράφηκε κατά της κατάταξης του Υπουργείου Εσωτερικών που φέρνει την υπογραφή του Υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου απορρίπτοντας κατηγορηματικά την εγκυρότητα της κατάταξης. “Μια κατάταξη παντελώς ψευδής” ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μη σοβαρή διαδικασία που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η χαμηλή θέση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν απέστειλε στοιχεία για να αξιολογηθεί στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου. «Αν είχαμε ανεβάσει στοιχεία, θα παίρναμε άριστα. Αν δεν ήμασταν πρώτοι, θα ήμασταν σίγουρα δεύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιευμένα στοιχεία «απαράδεκτα».
“Βγαίνοντας” στην αντεπίθεση ο δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια σπίλωσης του κύρους του Δήμου μέσω της χρήσης ανακριβών δεδομένων.
Στη συζήτηση παρενέβη και ειδικός συνεργάτης του Δήμου που διερεύνησε το θέμα, ο οποίος επιβεβαίωσε τη θέση της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που εμφανίζονται στον Κόμβο είναι λανθασμένα ή ελλιπή λόγω της φύσης του προγράμματος.
Προτεινόμενα άρθρα
05.05.2026 | 11:09
05.05.2026 | 08:35





