Αυτόματη περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εξετάζει η κυβέρνηση

  • Απο stergios
  • 6 Οκτωβρίου 2019 - 20:14
  • Comments Off

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων είναι η κυβέρνηση εάν η οι θεσμοί επιμείνουν στις εκτιμήσεις τους για το δημοσιονομικό κενό το 2020. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος , οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Η περαίωση αφορά τις χρήσεις από το 2013 και μετά και εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο. Οι θεσμοί διαφωνούν επί της αρχής με τις περαιώσεις και τις ρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι πλήττουν την κουλτούρα πληρωμών.

Ωστόσο ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος λέει πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μέτρο εάν οι θεσμοί εξακολουθούν να “βλέπουν” κενό. Επίσης υποστηρίζει πως με την περαίωση τουλάχιστον δεν θα παραγράφονται χωρίς κανένα όφελος για το Δημόσιο χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!