«Ξεσκονίζουν» όλα τα επιδόματα -Ποιες αλλαγές ζητά η τρόικα

  • Απο stergios
  • 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:51
  • Comments Off

Τουλάχιστον δέκα «καυτά» θέματα θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης Realnews, στον τομέα της πρόνοιας, κυρίαρχα ανοιχτά ζητήματα είναι η καθολική εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την ηλεκτρονική καταγραφή των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας και η επανεξέταση των κριτηρίων όσων χρησιμοποιούν δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, επιμένουν στην πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των δικαιούχων και των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν σε ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και οι υφυπουργοί Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης και Δόμνα Μιχαηλίδου, θα πρέπει μεταξύ άλλων να παρουσιάσουν την πορεία του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων, αλλά και της έκδοσης των 470.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Όσον αφορά τα εργασιακά, παραμένουν σε εκκρεμότητα δύσκολα ζητήματα, όπως η πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ υπό εξέταση θα τεθούν και τα αποτελέσματα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΦΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!